Тенденции в опаковането на подаръци за Коледа

опаковане на подаръци за коледа

Опаковането на подаръци за коледа е любим и дългоочакван момент. Мнозина смятат, че в именно в него се крие чарът на предпразничната подготовка. И също мнозина се чудят как да разнообразят традиционните опаковъчни хартии с червени и бели цветове, изобразяващи елхи, звезди и снежинки. Искате нещо по-специално, нали? Все пак, Коледа е веднъж в годината, а малки и големи я очакват нетърпеливо. 

Затова и актуалните тенденции в опаковането на коледни подаръци ще ви заредят с идеи как да подобрите визията на вашите специални изненади, добавяйки още цветове, шарки, материали и текстури. Целта е да създадете красив и уникален дизайн, който може да стои красиво под коледната елха със седмици или да изненада любимия човек в празничната нощ. Да, мисията е възможна и е по силите на всеки.

Ако мислите, че опаковането на подаръци е забавно и творческо преживяване, то определено тази статия е за вас. Също и, ако не обичате да правите това. Защото опаковането, макар да е привидно обикновено действие, помага да навлезем в празничния дух и създава страхотна атмосфера, положително очакване и уют. А ето и тенденциите. 

Код “зелено”

Основният тренд на 2022-а година е навлизането на екологични и естествени материали в опаковките, като например ленен текстил, дървени кутии и символи. Най-търсени са онези материали, които могат да бъдат преработи в последствие. Рециклираната хартия остава предпочитана от потребителите, като крепираната и тишу хартия също са устойчиви материали. За да добавите повече лукс, помислете за сатенени панделки, които да добавите към хартията.

Ако държите да сте наистина еко, използвайте обикновена кафява рециклирана хартия. Да, точно така – пристегнете канап по страните и направете красиви геометрични форми с него по кутията. Това е прост, но ефективен метод. Капанът може да замените с орнаменти от прежда в различни цветове – залепете влакната така, че да образуват сърце, звезда, къща или пък нещо друго, което е важно за получателя на подаръка. 

И за да е съвсем пищно, добавете голяма и ярка червена панделка, метална камбанка или друг текстилен, плюшен или мрежест орнамент за контраст и максимален ефект. С добавянето на домашно направени декорации и аксесоари всяка опаковка ще впечатлява и ще направи подаръците още по-желани.

Апетитен подарък

Другата голяма тенденция е добавянето на сладки изкушения към опаковките. Например, може да промушите захарна пръчица между панделката, или пък да закрепите опаковани бонбони с двойнозалепваща лента или канап покрай ъглите в горната част на кутията. Ефектни украси на подаръците може да си направите сами от шишарки, сухи листа или борови клонки. Залепете ги върху опаковъчната хартия и ще получите подарък с впечатляваща визия. 

За още повече текстури използвайте едноцветна креп или тишу хартия, за да я “гарнирате” с цветна декорация. С такава визия, вашите подаръци определено се отличават сред купчината под елхата и ще бъдат най-желаните! 

Тематично допълнение

Все по-популярно става и добавянето на компонент от подаръка като част от външната опаковка, например на бебешка дрънкалка върху опакования подарък за бебе или стрък лавандула към кутията със спално бельо, хавлия или друг домашен текстил. Не се съмняваме, че отсега ви хрумват страхотни идеи. Каквото и да сте намислили, имайте предвид, че опаковката на подаръка не трябва да е в “тежест” за получателя, тоест би следвало да се отваря сравнително лесно. 

Ако формата на подаръка не позволява кутия и опаковъчна хартия, например палто, ракета за тенис или друг предмет с нестандартна или мека форма, винаги може да разчитате на целофанова опаковка с открояваща се панделка и картичка. Блясъкът на целофана ще направи всеки подарък да изглежда луксозен. Нека цветът да е ярък – златно, червено и бяло са прекрасни варианти. Алтернативата е да използвате плетени кошници, бродиран текстил, платнени чанти или дори тюл, за да опаковате подаръка си. 

Още идеи за персонализирана опаковка

Много уникална идея за опаковане на подарък е да използвате текстил, например шал с мека и тънка материя. По този начин вие не само подарявате красиво опакован подарък, но и прекрасен моден аксесоар за сезона. С плътна тишу хартия може да увиете коледни сладки и лакомства, които да поднесете на съседите или колегите в работата си. 

От всичко до момента става ясно, че не просто коледните подаръци, но и опаковките им стават все по-уникални и персонално насочени. Така ще покажете, че наистина цените любимите си хора и сте помислили специално за всеки от тях. Познавайки характера, желанията и интересите им, лесно можете да персонализирате подаръчните опаковки, например с печати, стикери, сухи цветя и други. 

Надяваме се, че успяхме да ви вдъхновим за експерименти и коледни настроение. Не пропускайте да разгледате нашия каталог с опаковъчни консумативи и хартии, за да се вдъхновите още повече. Тук ще намерите всичко, което ви е необходимо. На фона на изключителното разнообразие на традиционната опаковъчна хартия и навлизащите на алтернативни материали, само от вас зависи да създаде страхотна и уникална украса на коледните подаръци. 

Колкото по-нестандартна и креативна е тяхната визия, толкова по-оценени ще бъдат те от любимите ви хора.