Какво представлява рафията и кога да я използваме

В днешната блог статия ще ви запознаем с още един от продуктите за декорация на букети и подаръци. Става въпрос за рафията, която със сигурност сте забелязвали по различни букети, но никога не сте ѝ обръщали сериозно внимание.

Рафията представлява сухо влакно, подобно на прежда, което се използва за декорация. Тя се добива от листата на палмите, които след рязане се разделят на ивици и се появяват под формата на суровини за рафия. Ширината на листата на това растение могат да бъдат до три метра, а дължината им – до двайсет. Тези суровини могат да се превърнат в един наистина висококачествен материал, но за тази цел е необходимо да бъдат изсушени на слънце. При този процес също трябва да се внимава, тъй като ако са прекалено изсушени, те стават твърде крехки и чупливи и поради тази причина негодни за използване.

Рафията се среща най-вече в Тропическа Африка и Централна и Южна Америка, но може да расте в повечето климатични пояси. Влакната на рафията могат да бъдат включени в процеса по аранжиране на букети, могат да се използват и като опаковъчен материал. След изсушаване естественият цвят на рафията е кремав, но в магазините могат да се намерят варианти в различни цветове.

Сухите влакна на рафията се използват най-вече за декорация на малки елементи като кошници, торбички и постелки. Тя се употребява още, за да се придаде по-интересна атмосфера в дома, за усукване на лук и чесън и се използва като основа за аранжиране на различни видове подаръци. С рафия лесно могат да се украсяват и други елементи като празнични венци, подаръчни кошници, венци, букети и вази по масите. Тя може да се комбинира с различни цветя или сатенени панделки.

Извън декорацията на букети и подаръци рафията може да се ползва и като разделител на книги, а също така и като отлична основа за бележници и албуми. Също така те се използват и в създаването на дрехи от естествени и екологично чисти материали. Синтетична рафия е много гъвкав и водоустойчив материал.

За интересна декорация на различни подаръци, букети и венци можете да комбинирате няколко вида рафия. Преплитането на различни цветове в един единствен продукт изглежда много красиво и елегантно. Този елемент се използва широко в украсата на различни видове цветя, а също така и за направата на лъкове и възли. Независимо колко вида рафия навържете в опит за декорация, можете да бъдете сигурни в надеждността и здравината на материала. Рафията е гъвкава, трудно може да се повреди и да се скъса, а и може да се намери на достъпна цена.

Различни видове рафия можете да откриете и на сайта на Digi84 (https://www.digi84.com/suhi-cvetja/rafija.html). Влезте още сега и изберете тази, която най-много би паснала на идеята за декорация на вашия букет или подарък.