Какви видове цветя да подаряваме според различните поводи?

какви видове цветя да подаряваме според различните поводи?

Избирането на подходящ  букет от цветя за даден повод не е никак лесна работа. Докато жените са доста по-наясно с какви цветя точно желаят да зарадват празнуващия, то за мъжете букетите са една от най-непознатите теми и често молят продавачката в магазина за съвет.

Има няколко начина, според които да изберем подходящи цветя за подарък. Обикновено цветя се  подаряват за празник (рожден ден, имен ден, годишнина) или специален повод (сватба или важно житейско събитие). Повечето пъти се купува това, което има в цветарския магазин, като много малко хора всъщност знаят за кои поводи се подаряват различните цветя и какво символизират те. Днес ще се опитаме да ви помогнем в тази насока, като разгледаме какви видове цветя се подаряват за отделните събития.

какви видове цветя да подаряваме според различните поводи?

Най-популярните поводи за подаряване на букети са сватба или годишнина. Цветята присъстват на сватбата, както под формата на декорация в ресторанта, в който се отбелязва събитието, така и като букет за булката, който според церемонията тя трябва да хвърли. Прието е за сватба да се избират нежни цветове – бяло, светло, розово, като кала и роза са подходящи цветя за този повод, тъй като са символ на чистота, изящество и любов.

За кръщене обикновено се използва свежа китка, в която трябва да има здравец, червено цвете според сезона, може да бъде отново роза или босилек. Добре е китката да е завързана с червена панделка, отново за здраве и против уроки. Когато се  подаряват цветя на деца и млади девойки, е добре те да са със светли и нежни цветове. Нещо изключително важно при подаряването на букет с цветя за празник е бройката на цветята да е нечетна – 1,3,5,7 и т.н. С четния брой цветя се почитат тъжни поводи. При тях избираме главно карамфил и хризантема, символизираща скръб и раздяла.

За празника на жената – 8-ми март е прието жените да получават големи хубави букети. Ако ще подарявате цвете на роднина от женски пол или приятелка, то може да изберете слънчогледа, който символизира топлина, щастие и дълголетие, орхидеята, която е символ на любовта, красотата, разкоша и великолепието или класическия избор – лалето, което означава любов, вярност и елегантност. Когато търсим цвете за любимия човек, основно подаряваме рози, тъй като червената роза е символ на страстната любов. Ако познавате по-добре половинката си, може да я впечатлите с букет от любимите ѝ цветя.

какви видове цветя да подаряваме според различните поводи?

За рожден ден обикновено е подходящ един единичен цвят винаги, само със семпла панделка, без целуфан. Напоследък целуфаните все по-малко се търсят. Повече се набляга на естествени декорации, оригиналност, зеленина и комбинации. За нов дом е прието да се садят по-екзотични растения като мушкато, бегония или цитрусово дръвче. Мушкатото и бегонията конкретно са символ на хармонията в дома, а цитрусовото дръвче означава благополучие. Най-популярното растение, което се подарява за събитие в офис е пахира, известно още като дървото на парите. Трябва да поставите монета в саксията, като ако то цъфне, успехът е сигурен. Друго предложение е „Бамбука на щастието“ (Драцена „Сандериана“), която носи пари и богатство.

А след като разбрахте какви цветя се подаряват за различните поводи, можете да разгледате цветарските опаковъчни консумативи на сайта на Digi84.