Как да декорираме дома си за Хелоуин

как да декорираме дома си за хелоуин

Хелоуин е съвсем скоро, тъй че е време да се подготвим за сладкия и страшен празник. Този празник става все по-популярен у нас с всяка изминала година, а децата го обожават, тъй като имат едновременно въможността да се маскират като любимите си супергерои или персонажи от анимации и приказки, а също така да обикалят по съседските домове в събиране на лакомства.

Подготовката за празника обаче не включва само изработката на костюми. Всеки може да добави към празника, като украси дома си и го направи „по-призрачен“. В днешния текст ще ви покажем как можете да направите това.

как да декорираме дома си за хелоуин

Един от основните символи на Хелоуин са скелетите. Може да закупите голям скелет с местещи се ръце и светещи очи и да го сложите на изненадващо място във вашия дом. С него можете да изплашите съседите си преди Хелоуин или да уплашите до смърт някой близък приятел, бъдете креативни! Запишете предварително призрачни звуци, които той да издава. Също така можете да закупите или да си направите празнична табела, която да окачите пред дома си. Така по време на празника ще бъдете сигурни, че нито едно дете в квартала няма да пропусне къщата или апартамента ви.

Друго от нещата, с които свързваме Хелоун, са тиквите. Декорациите с тикви са всевъзможни – освен, че можете сами да вземете тиква и да ѝ издълбаете очи и уста, имате възможност и да си закупите различни „тиквени“ декорации като духчета с глава  на тиква, оранжев плат и други. Вещиците също са част от символите на този празник. Можете да вземете изработени вече вещици от магазините или да си направите такива и от домашни материали. Взимате малко черен дантелен плат, увивате го около дървена пръчка или тояга, забивате малка тиква отгоре и слагате заострена черна шапка върху тиквата.

Към украсата за Хелоуин можете да добавите и малки духчета. За тях не са ви необходими кой знае колко много неща – трябват ви само стари бели чаршави, ножица и черен картон или пластмаса. Изрязвате три дупки в чаршава, които да служат за две очи и уста, след което залепяте черния картон отзад, така че очите и устата да станат черни. Можете да си направите няколко духчета и да ги оставите по стените у дома или в градината на двора.

как да декорираме дома си за хелоуин

Балоните също могат да послужат за интересна украса по време на Деня на Вси Светии. Въпреки че не са най-традиционното нещо, което ще видите като част от декорацията за този празник, можете да вземете десетки оранжеви и черни балони, да ги надуете и след това да ги навържете един за друг и да ги закачите за тавана. Получава се доста красиво. Към вече готовия венец от балони може да добавите малки пластмасови паяци, който или да залепите за самите балони, или да спуснете надолу с бели въженца, наподобяващи паяжина.

Които и от тези идеи да включите в декорацията си за Хелоуин, сме сигурни, че ще се харесат на тези, които обичат празника. Можете да зарадвате децата и със специално приготвени курабийки като тикви, духчета, черепи и други страховити неща. За целта просто вземете подходящите формички за курабии.

А междувременно можете да разгледате цветарските опаковъчни консумативи на сайта на Digi84.