Защо опаковката е също толкова важна, колкото самия подарък

защо опаковката е също толкова важна, колкото самия подарък

Когато правим подарък на близък човек, се стараем да сме възможно най-оригинални и иновативни и да му подарим нещо, което наистина ще го зарадва. Независимо дали става въпрос за рожден ден, имен ден, сватба, абитуриентски бал или завършване, хубавият подарък винаги е от огромно значение. Не по-малко важен обаче е и начинът, по който ще бъде поднесен той. Винаги прави огромно впечатление фактът, дали един подарък е прилежно опакован с целофан, панделки и хартия за декорации, или просто е поднесен с торбата от магазина, в който е бил купен.

Опаковката и поднасянето на един подарък са също толкова важни, колкото самия подарък. Дори и да не сте изключително сръчни в опаковането на предмети, то винаги има вариант да потърсите чужда помощ. Най-стандартният начин за опаковане на подаръци е чрез хартия за декорации. Съществуват няколко вида хартии за декорации, като всеки един от вас трябва да избере коя би паснала най-много на конкретния повод. Например по-изисканите хартии са подходящи за опаковане на подаръци за специален повод като сватба, като към тях може да се добави и панделка. По-изчистените хартии в един цвят като синьо, червено и зелено пък са подходящи за подарък за по-ежедневни събития като рожден ден или имен ден например.

защо опаковката е също толкова важна, колкото самия подарък

През 2021-ва е малко трудно да измислим нещо, което все още не е изпробвано при опаковането на подаръци. Някои хора предпочитат да опаковат по-семпло своя дар. За целта се използва единствено амбалажна хартия, черна или бяла боя, малко канап и стрък зеленина. Бърз, но и атрактивен за окото дизайн на опаковка. Други предпочитат набиращата все повече популярност 3D креативност. При нея въображението и свободата на презентиране са от основно значение. Можете да залепите ненужни вещи към кутията с подаръка като стари играчки, остарели коледни атрибути, излишни панделки и т.н., стига, разбира се, да се вписват в тематиката на подаръка. 3D креативността е много подходяща за опаковане на коледни подаръци.

Все по-популярно при опаковането на подаръци става използването на ненужни вещи. Така например ако нямате идея за подходящ подарък, можете да използвате стара кутия от бонбони и да напълните празните дупки в кутията с монети и банкноти, а след това да я опаковате с хартия. Със сигурност доста по-оригинална идея, отколкото просто да подарите плик с пари. Ако опаковате коледен подарък, можете да напръскате харията с бяла боя, помагайки си с обикновена четка за зъби. Така се придава „снежен“ ефект на подаръка. В декорацията можете да използвате ненужна кухненска кърпа или парче лен.

защо опаковката е също толкова важна, колкото самия подарък

Идеите за опаковки на подаръци са безкрайни. Ако сте добри в рисуването, можете да изрисувате нещо тематично с флумастер върху опаковачната хартия. Например ако подарявате нещо за Коледа на близък човек, можете да нарисувате елхички, със сигурност получателят ще се зарадва от външния вид на подаръка. Ако подарявате нещо на приятел или роднина, който обича да пътува, можете вместо опаковъчна хартия, да използвате пътна карта. Подаръкът ви ще изглежда ефектен. Бъдете креативни при опаковането на вашите дарове. Можете да използвате блокче с цветна хартия за апликации и да нарисувате животно от опаковката на подаръка, или да направите емотикони с жълта опаковъчна хартия и бели, черни и червени цветове за очи и усмивка.

Запомнете, че колкото по-добре изглежда вашия подарък, докато все още е опакован, толкова по-впечатляващ ще бъде той на фона на останалите подаръци. А и добре опакования подарък означава, че наистина сте се  постарали да зарадвате вашия близък. Затова още сега можете да видите отделните материали за опаковане на подаръци на Digi84 и да зарадвате вашите близки (https://www.digi84.com/) .