Оригинални начини за декорация на подаръци

Декорацията на подаръци може да се окаже сложна задача. Каква хартия да изберем, дали да сложим панделка, ще изглежда ли красиво финалният резултат, къде да залепим картичката? Опаковането на подарък е също толкова важно, колкото е и избирането на самия подарък. Независимо дали става въпрос за рожден ден, имен ден, сватба или наближаващите коледни празници, крайният резултат или това, което подаряваме, е визуална оценка на нашето представяне в избора и декорацията на подаръци.

Днес ще ви предложим няколко по-оригинални начини за декорация на подаръци. Иначе казано, ако ви е писнало да подарявате нещо в „празнична“ торбичка, а искате да изненадате и впечатлите празнуващия, то този текст е за вас.

1.Вратовръзка от снежинки

Изрежете снежинка от бял картон (този материал е малко по -здрав от строителната хартия, за да запази формата си), поставете го върху опакования подарък, след което увийте вратовръзката около кутията, като я закрепите през отворите на снежинката.

  1. Многомерна панделка

Добавете игрив щрих към подаръците, като наслоите различни стилове панделки. Харесваме външния вид на тази коледна флорална комбинация със зелено, която е малко по-ярка, отколкото традиционната по коледните празници.

  1. Черна сатенена панделка

Черното може да не е първият цвят, който ви идва на ум, когато мислите за празнично опаковане на подаръци, но сатенена панделка в тъмен оттенък изглежда изненадващо шикозно съчетана с кафява опаковка от крафт хартия.

  1. Дантела

Направете подаръците си изключително специални, като наслоите хартия в тон с бижута с дантела, след което добавете координираща сатенена панделка.

  1. Изкуствени цветя

Нямате опаковъчна хартия? Създайте нещо също толкова зашеметяващо с ярко оцветена кутия за подаръци, украсена с буйно изкуствено цвете.

  1. Ленти от тиксо

Никога не бихте предположили, че тези искрящи ленти са направени единствено от здраво тиксо.

  1. Вечнозелени клонки

Едно умело поставено вечнозелено клонче (което можете да намерите в собствения си двор) в комплект със стикер във формата на звезда изглежда точно като коледно дърво. Можете да използвате евтина крафт хартия за тази елегантна опаковка.

  1. Балони с пари

Подарявате пари в брой? Вместо да пъхате парите в който и да е стар плик, навийте ги и ги пъхнете в балон, пълен с конфети.

  1. Самозалепващи се букви

Стикерите с букви улесняват създаването на интересна графична опаковъчна хартия за почти всеки празник.

  1. Коледни изрезки

Използвайте сезонно вдъхновени перфоратори, за да изрежете форми като снежинки, елени и други коледни орнаменти. След това ги поставете върху избраната от вас опаковка и ще получите страхотна празнична декорация на вашия подарък.